Wat is een blondeerwassing?

Veel mensen kiezen er in de lente en zomer voor om hun haar wat lichter te kleuren. En omdat er zoveel verschillende manieren zijn om dat te doen, hebben we het volgende. Blonderen is de meest bekende manier om het haar lichter te maken. Hiermee haal je het natuurlijke pigment uit het haar. Eén van de blondeermethodes is het gebruiken van een blondeerwassing. Maar wanneer is zo’n wassing geschikt – en wanneer niet? In dit artikel lees je er alles over!

Wat is een blondeerwassing en wanneer gebruik je het?

Een blondeerwassing is een mix van shampoo en blondeerpoeder. Door het blondeerpoeder te mixen, wordt het iets minder schadelijk voor je haar. Maar let op: het blijft een chemische behandeling. Controleer dus altijd eerst de conditie van het haar voordat je begint.

Met een blondeerwassing maak je het haar een half tot 1 tint lichter. Het wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld oude verf uit het haar te halen, maar ook om een warme (gele) gloed of een te donker geverfde haarkleur te herstellen maar ook bij een groene of grijze gloed is een blondeerwassing de oplossing.

Een blondeerwassing wordt dus niet gebruikt om het haar veel lichter te maken, of om alle kleur uit het haar te halen. Ook als je bijvoorbeeld van rood geverfd haar terug wil naar je eigen haarkleur, is een blondeerwassing niet geschikt. Zo’n grote verandering vergt meer moeite. Je gebruikt een blondeerwassing dus echt alleen om het haar een heel klein beetje op te lichten, óf om een kleine ongewenste gloed uit het haar te halen!

Een groene of grijze gloed uit het haar halen

Om een groene of grijze gloed uit het haar te halen, gebruik je 1/3 (blauwe of witte) blondeerpoeder, 1/3 water en 1/3 shampoo. De blauwe blondeer van het merk Toujours Trend, Nouvelle heeft een anti-geel effect en is beschikbaar in een verpakking van 25 of 500 gram.

Je kunt zelf kiezen welke shampoo je wil gebruiken. Een specifiek verzorgende shampoo of een shampoo voor blond haar is niet nodig. Wel adviseren we je om je haar na de blondeerwassing goed te verzorgen met een haarmasker. Je haar kan namelijk na het blonderen wel wat extra verzorging gebruiken.

Het haar oplichten met een blondeerwassing

Naast het verwijderen van een ongewenste kleurgloed, kun je het haar ook wat oplichten door een blondeerwassing te gebruiken. Hiervoor gebruik je 1/3 blondeerpoeder, 1/3 waterstofperoxide en 1/3 shampoo en water. Meng de ingrediënten en was het haar. Om het haar lichter te maken, kun je kiezen voor een blauw of wit blondeerpoeder. We hebben de blondeer van Toujours Trend of Nouvelle in een verpakking van 25 of 500 gram. De kleine verpakkingen zijn ideaal voor het maken van een blondeerwassing!

De potten blondeer van Toujours Trend 500 gram zijn in verhouding natuurlijk wel een stuk voordeliger.

 

Geef een reactie