Kan ik mijn haar zelf blonderen?

Zelf je haar ontkleuren (blonderen) is altijd een dingetje. Je kunt geverfd haar niet lichter verven, dus dan moet je het ontkleuren of bleken. Wij adviseren bij lang haar die volledig moeten worden opgelicht om dit altijd bij de kapper te laten doen, omdat het je haar meestal dubbel wordt belast omdat je daarna je haar ook weer wilt kleuren. Bij droog en poreus haar raden we het af om dit zelf te doen.
BLONDEREN BLIJFT ALTIJD OP EIGEN RISICO
De mengverhouding voor de blondeer is 1 op 2 (1 deel blondeer en 2 delen waterstof)
vb: 50ml blondeer + 100ml waterstof
Je mengt de blondeer met de waterstof 3% (10 vol) of 6% 20 (vol) tot een papje (niet te dun anders gaat het papje lopen over je haar). Daarna smeer je heb blauwe papje met een verfkwast op het te ontkleuren haar. Je laat dit 30 min inwerken maar het is verstandig om regelmatig even te kijken wat de blondeer met het haar gedaan heeft. Spoel het daarna uit met (lauw) warm water, was vervolgens je haar en breng een verzorgend masker of conditioner aan.
*Let op: te donker haar kun je op deze manier niet blond krijgen. Het haar zal dan waarschijnlijk rozig van kleur worden.
Ook hierbij raden we dus aan bij te donker haar gebruik te maken van de kapper
Tip: Zorg dat je je haar een paar dagen niet gewassen hebt (en dus wat vettig is). Hierdoor zal de waterstofperoxide minder heftig prikken op je hoofdhuid.

Geef een reactie